Gå vidare till huvudinnehåll
Örtpestobakad lax med potatissallad
Mari Bergman

Örtpestobakad lax med potatissallad

30 minEnkelt
456,65 kr
4 portioner 81,35 kr per portion
Fräsch och lättlagad rätt till lunch eller middag, riktigt trevlig sommarmat! Lax toppas med pesto och bakas i ugn, servera gärna med vår fräscha potatissallad. Tips: Använd gärna färdigkokt potatis till potatissalladen. Tina fryst lax i kylen över natten.

Lax
200 gPesto Grön
500 gLaxfilé
1 krmSalt
1 krmSvartpeppar Malen
Potatissallad
1 stDill - färsk
125 gRädisor
1 krmSvartpeppar Malen
150 gSugarsnaps
1 mskOlivolja
800 gPotatis Fast
0,5 mskVit balsamvinäger
62,5 gSalladslök
1 krmSalt
Instruktioner
1

Värm ugnen till 175 grader.

2

Potatissallad: Skölj potatisen och koka i saltat vatten.

3

Lax: Krydda laxfiléerna med salt och peppar. Lägg dem i en ugnsfast form och fördela pesto över varje laxbit. Sätt in i ugnen i ca 10-12 min.

4

Potatissallad: Skölj och skiva rädisor, sugarsnaps och salladslök. Grovhacka dillen.

5

Sila av potatisvattnet och låt potatisen svalna lite. Blanda sedan potatisen med grönsakerna och dillen. Tillsätt olja och balsamvinäger. Smaka av med salt och peppar.

6

Servera laxen tillsammans med potatissalladen.

Näringsvärde: 731 kcal, 31 g protein, 47 g fett, 43 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir