Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Pasta | ||
400 g | Spaghetti | |
0,5 msk | Smör | |
1 msk | Salt | |
1 tsk | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
Tillbehör | ||
100 g | Mozzarellaost | |
25 g | Grana Padano | |
Arrabiatasås | ||
1 krm | Salt | |
0,5 st | Basilika - färsk | |
3,5 klyfta | Vitlök Vanlig | |
2 st | Gul lök | |
800 g | Körsbärstomater Konserverade | |
0,5 st | Grönsaksbuljong | |
0,5 krm | Chiliflakes | |
1 msk | Olivolja |
Arrabiatasås: Finhacka 1 vitlöksklyfta. Fräs den med lök i olivolja på medelvärme i en panna tills löken mjuknar, cirka 2 min. Det får inte brännas. Tillsätt de konserverade cocktailtomaterna, grönsaksbuljong och pressa i 3 vitlöksklyftor. Rör om och låt puttra. Rör ner finhackad basilika och låt koka ihop. Salta och smaka av med chiliflakes efter smak och tycke.
Pasta: Koka pastan i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Tillsätt lite olivolja och låt koka tills den är al dente. Häll av vattnet, tillsätt en klick smör och en nypa svartpeppar.
Montering: Lägg lite tomatsås i botten på en tallrik. Snurra upp en portion pasta med en tång. Sätt ner snurran av pasta i mitten av tomatsåsen och dra upp tången så att pastan håller sig på plats. Fördela mozzarellan jämt över varje portion. Toppa med mer arrabiatasås och riv över grana padano.
Näringsvärde: 583 kcal, 24 g protein, 17 g fett, 79 g kolhydrater.
Bild:
Frida Wismar
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Mozzarella 125g Michelangelo
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria