Gå vidare till huvudinnehåll
Vegoburgare med karamelliserad rödlök och tryffelmajonnäs
Mari Bergman

Vegoburgare med karamelliserad rödlök och tryffelmajonnäs

40 minEnkelt
274,60 kr
2 portioner58,55 kr per portion
Saftig burgare som serveras med karamelliserad rödlök, saltgurka och tryffelmajo - så gott! Lyxa till det en vardag eller festa till det i helgen med denna härliga rätt.

Tillbehör
200 gSaltgurka
1 stTomater
200 gHamburgerbröd, 4 st
0,5 stKrispsallat
Karamelliserad rödlök
1 krmSalt Fint
2 mskSmör
2 stRödlök
0,5 dlVatten
1 tskStrösocker
Burgare
220 gVeg. Hamburgare
1 mskOlivolja
Tryffelmajonnäs
0,5 tskTryffelolja
0,5 krmSvartpeppar Malen
1 krmSalt Fint
1 dlMajonnäs
Instruktioner
1

Värm ugnen till 125 grader. Gör 4 st enkelburgare eller 2 st dubbelburgare. Receptet är näringsberäknat på 2 st dubbelburgare.

2

Karamelliserad rödlök: Skala löken och skär i tunna strimlor. Stek löken i smör på låg värme i ca 10 min. Tillsätt salt och socker och fräs samman. Tillsätt vatten och låt det fräsa ihop.

3

Tryffelmajonnäs: Blanda majonnäs med tryffelolja, salt och peppar.

4

Burgare: Stek burgarna i olja i ca 3-4 min/sida.

5

Tillbehör: Värm bröden i ugnen om du vill ha dem lite varma. Skölj salladsblad. Skölj och skiva tomat. Skiva 1-2 saltgurkor.

6

Montering: Fördela tryffelmajonnäs på underdelen av varje bröd. Lägg på ett salladsblad, burgare, tomatskivor och gurkskivor. Toppa med karamelliserad rödlök och lägg på överdelen av hamburgerbrödet. Servera burgarna med extra saltgurka vid sidan av.

Näringsvärde: 1105 kcal, 26 g protein, 74 g fett, 77 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir