Gå vidare till huvudinnehåll
Kål- och äppelwok med stekt kassler och dijonsås
Mari Bergman

Kål- och äppelwok med stekt kassler och dijonsås

20 minEnkelt
237,80 kr
4 portioner27,60 kr per portion
En hösthärlig kål- och äppelwok med stekt kassler

Wok
1 tskHonung
700 gVitkål
2 stÄpple Golden Delicius
1 tskSalt Fint
0,5 stPersilja - färsk
0,5 dlVispgrädde
1 mskOlivolja
1 krmSvartpeppar Malen
Tillbehör
1 mskOlivolja
550 gKassler
Sås
1 mskDijonsenap
0,5 tskSalt Fint
2 dlCreme Fraiche Naturell
2 krmSvartpeppar Malen
Instruktioner
1

Skär kålen i bitar. Kärna ur och skär äpplena i klyftor.

2

Skär kasslern i skivor. Hetta upp en stekpanna med lite olja och stek kasslerbitarna ca 1 min på båda sidor. Ta upp dem och lägg över på en tallrik.

3

Fräs kålen i olja i stekpannan i ca 10 min. Blanda i äppelklyftorna och fräs 3-5 min. Salta och peppra efter smak.

4

Ringla över honung och tillsätt grädden. Blanda om och lägg på kasslerskivorna. Låt allt bli varmt och strö över hackad persilja.

5

Blanda creme fraiche med dijonsenap och smaka av med salt och peppar. Servera såsen till kål- och äppelwoken med kassler.

Näringsvärde: 575 KCAL 45g PROTEIN 36g FETT 20g KOLHYDRATER

Bild:

Linnea Swärd