Gå vidare till huvudinnehåll
Snabb smulpaj med rabarber och bär
Hemmakock

Snabb smulpaj med rabarber och bär

30 minEnkelt
60,85 kr
4 portioner 10,46 kr per portion
Denna paj går att variera i det oändliga. Rabarber, bär, äpplen, päron..det mesta blir gott. Reglera mängden socker efter sötman i frukten.

1,5 dlHavregryn
1 dlStrösocker
500 gFärsk rabarber
1,5 dlVetemjöl
1 mskPotatismjöl
100 gSmör
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 225 grader.

2

Smält smöret och blanda ner socker, gryn och mjöl.

3

Skär rabarbern i bitar. Häll över socker och potatismjöl. Blanda och lägg i en form.

4

Smula över grynblandningen och sätt i ugnen. Grädda 18-20 min eller tills smulorna fått färg.

Servera med vaniljsås, glass eller grädde.

Bild:

Joanna Gripenberg