Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1,5 dl | Havregryn | |
1 dl | Strösocker | |
500 g | Färsk rabarber | |
1,5 dl | Vetemjöl | |
1 msk | Potatismjöl | |
100 g | Smör |
Sätt ugnen på 225 grader.
Smält smöret och blanda ner socker, gryn och mjöl.
Skär rabarbern i bitar. Häll över socker och potatismjöl. Blanda och lägg i en form.
Smula över grynblandningen och sätt i ugnen. Grädda 18-20 min eller tills smulorna fått färg.
Servera med vaniljsås, glass eller grädde.
Bild:
Joanna Gripenberg
1 Potatismjöl 500g Lyckeby Kockens
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla