Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Dipp | ||
1 tsk | Färsk ingefära | |
1 tsk | Chilipeppar Röd | |
1 msk | Sesamolja | |
1 st | Lime | |
1 msk | Söt sojasås | |
2 msk | Risvinäger | |
1 msk | Fisksås - Asiatisk | |
Rullar | ||
2 st | Avokado | |
1 st | Gurka | |
300 g | Färsk laxfilé | |
0,5 st | Koriander - färsk | |
1 dl | Jordnötter Rostade | |
2 st | Vanliga morötter | |
160 g | Rispapper | |
250 g | Mango | |
1 st | Röd Paprika | |
2 dl | Böngroddar |
Skala och skär morötterna i smala stavar. Skölj och skär gurka och paprika i smala stavar. Skär avokado och lax i små kuber. Grovhacka koriander och jordnötter.
Lägg upp alla ingredienser i skålar.
Blanda ihop alla ingredienser till dippsåsen.
Värm vatten i en vid kastrull eller stekpanna så att det blir lite ljummet. Doppa ett rispapper i taget så att det blir mjukt men var försiktig så att det inte blir för mjukt. Lägg ut rispapperet på skärbrädan och fyll med alla godsaker. Rulla ihop och gör likadant med resterande rispapper. Lägg upp vårrullar på ett fat och doppa i den goda dippsåsen.
Tips! Låt gärna var och en komponera sin egen vårrulle.
Låt gärna var och en komponera sin egen vårrulle.
Bild:
Sanna Livijn Wexell