Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
0,5 dl | Olivolja | |
1 dl | Panko | |
1 krm | Svartpeppar | |
1 dl | Parmesanost | |
75 g | Smör | |
1 krm | Salt | |
900 g | Potatis Amandine |
Värm ugnen till 200 grader (varmluft, vanlig ugn 225gr).
Smält smöret i en ugnsform, ta ut formen. Tillsätt hälften av oljan till det smälta smöret. Tillsätt riven parmesan, panko och krydda med salt, peppar samt din egen valda krydda efter smak(t ex vitlök, timjan etc). Blanda ihop till en tjock smet, bred ut smeten jämnt i formen.
Halvera potatisen på längden. Skär snittytan på varje potatishalva i ett rutmönster några millimeter ned i potatisen (inte helt igenom).
Lägg potatisen tätt tillsammans med snittytan nedåt i formen. Detta för att potatisen ska suga åt sig av den goda kryddmixen.
Pensla ovansidan på potatisen med resterande olja. Krydda lite till med salt och peppar.
Sätt in potatisen mitt i ugnen och rosta tills potatisen är mjuk på insidan och krispig på utsidan, i ca 30-40 min.
Strö över ytterligare riven parmesan samt ev hackad persilja, servera!
Bild:
August Sandström
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt