Gå vidare till huvudinnehåll
Stekt torskrygg med rostade grönsaker och pepparrotssmör
Mari Bergman

Stekt torskrygg med rostade grönsaker och pepparrotssmör

40 minEnkelt
307,85 kr
4 portioner63,43 kr per portion
En helt fantastisk torskrygg med citrondoftande pepparrotssmör och ugnsrostade grönsaker. Enkla och rena smaker när det är som bäst!

Pepparrotssmör
1 krmSvartpeppar Malen
1 mskPepparrot Färsk
1 stCitron
1 krmSalt Fint
50 gSmör
Torskrygg
1 mskOlivolja, Extra Virgin
1 krmSalt Fint
1 mskSmör
1 krmSvartpeppar Malen
800 gTorskrygg
Rostade grönsaker
300 gPalsternacka
1 krmSalt Fint
1 mskOlivolja, Extra Virgin
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 stPurjolök
200 gVanliga morötter
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader och ta fram smöret.

2

Rostade grönsaker: Skala och skär palsternacka och morot i stavar. Skölj och skär purjolöken i breda strimlor. Lägg allting i en ugnsfast form och tillsätt olja och salt och peppar efter smak. Blanda om ordentligt och sätt in i ugnen ca 20-25 min.

3

Pepparrotssmör: Skala och riv pepparrot och skölj och riv citronskal. Vispa upp smöret tillsammans med pepparroten, citronskalet och lite salt och peppar med en elvisp så att du får ett fluffigt smör. Låt stå framme till servering.

4

Torsk: Salta och peppra torsken efter smak. Hetta upp lite smör och olja i en stekpanna och stek torsken på medelvärme ca 2-3 min på varje sida.

Servera torsken tillsammans med rostade grönsaker och pepparrotssmör.

Näringsvärde: 393 kcal, 37 g protein, 19 g fett, 16 g kolhydrater.

Bild:

Maddzan Lindblad