Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Pepparrotssmör | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Pepparrot Färsk | |
1 st | Citron | |
1 krm | Salt | |
50 g | Smör | |
Torskrygg | ||
1 msk | Olivolja, Extra Virgin | |
1 krm | Salt | |
1 msk | Smör | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
800 g | Torskrygg | |
Rostade grönsaker | ||
300 g | Palsternacka | |
1 krm | Salt | |
1 msk | Olivolja, Extra Virgin | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 st | Purjolök | |
200 g | Vanliga morötter |
Sätt ugnen på 200 grader och ta fram smöret.
Rostade grönsaker: Skala och skär palsternacka och morot i stavar. Skölj och skär purjolöken i breda strimlor. Lägg allting i en ugnsfast form och tillsätt olja och salt och peppar efter smak. Blanda om ordentligt och sätt in i ugnen ca 20-25 min.
Pepparrotssmör: Skala och riv pepparrot och skölj och riv citronskal. Vispa upp smöret tillsammans med pepparroten, citronskalet och lite salt och peppar med en elvisp så att du får ett fluffigt smör. Låt stå framme till servering.
Torsk: Salta och peppra torsken efter smak. Hetta upp lite smör och olja i en stekpanna och stek torsken på medelvärme ca 2-3 min på varje sida.
Servera torsken tillsammans med rostade grönsaker och pepparrotssmör.
Näringsvärde: 393 kcal, 37 g protein, 19 g fett, 16 g kolhydrater.
Bild:
Maddzan Lindblad
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Olivolja Extra Vergine Classico Zeta