Gå vidare till huvudinnehåll
Laxbiffar med potatismos och ärtor
Mari Bergman

Laxbiffar med potatismos och ärtor

5 minEnkelt
367,25 kr
4 portioner72,48 kr per portion
De här laxbiffarna är så goda och samtidigt lätta att tillaga. Denna rätt kommer garanterat att uppskattas av hela familjen.

Potatismos
700 gPotatis Mjölig
1 dlMellanmjölk
75 gSmör
1 krmVitpeppar Malen
1 krmSalt Fint
Tillbehör
0,5 stDill - färsk
1 krmSalt Fint
250 gGröna Ärtor Frysta
Laxbiffar
1 stÄgg
2 krmSvartpeppar Malen
2 klyftaVitlök Vanlig
0,5 mskSmör
1 tskVitvinsvinäger
0,5 mskOlivolja
600 gFärsk laxfilé
0,5 stGul lök
0,5 stDill - färsk
1 tskSalt Fint
Instruktioner
1

Potatismos: Skala potatisen och koka i saltat vatten.

2

Laxbiffar: Skär laxen i mindre bitar. Skala och dela lök och vitlök i mindre bitar. Lägg lax, lök, dill, ägg, vinäger, salt och peppar i en matberedare och mixa till en färs. Forma 8 laxbiffar med vattensköljda händer och lägg på en ren skärbräda.

3

Hetta upp smör och olja i en stekpanna och stek laxbiffarna ca 2-3 min på varje sida så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Sänk sedan värmen och låt de bli klara i pannan.

4

Potatismos: Sila av potatisvattnet och pressa potatisen genom en potatispress. Tillsätt smör och mjölk och vispa ihop på låg värme på spisen. Krydda med salt och peppar efter smak.

5

Tillbehör: Värm ärtorna i en kastrull på spisen. Sila av vattnet och häll upp ärtorna i en skål. Strö över lite salt.

Servera laxbiffarna med potatismos, gröna ärtor och en dillvippa.

Näringsvärde: 658 kcal, 38 g protein, 39 g fett, 37 g kolhydrater.

Bild:

Lisa Löwenborg