Gå vidare till huvudinnehåll
Parmesanslungad svartkål med stekt tzayfilé och rostad potatis
Mari Bergman

Parmesanslungad svartkål med stekt tzayfilé och rostad potatis

40 minEnkelt
253,70 kr
4 portioner 37,95 kr per portion
Vad sägs om krämig svartkål med parmesan, stekt tzayfilé och ugnsrostad potatis? En fantastiskt god vegorätt som du bara måste prova!

Tillbehör
125 gKörsbärstomater
Svartkål
200 gSvartkål
1 krmSalt
1 dlCreme Fraiche Naturell
1 krmSvartpeppar Malen
1 klyftaVitlök Vanlig
1 mskOlivolja
75 gGrana Padano
Potatis
1 krmSalt
700 gPotatis
2 mskOlivolja
Tzay
1 krmSalt
1 mskOlivolja
600 gVegetarisk File
1 krmSvartpeppar Malen
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Potatis: Skölj och skiva potatisen tunt. Gärna med en mandolin om du har. Lägg potatisskivorna på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Tillsätt olja och salt efter smak. Blanda om ordentligt och rosta i ugn ca 30 min.

3

Svartkål: Skölj svartkålen och skär bort stammen. Skär kålen i stora bitar. Skala och finhacka vitlöken. Fräs kålen med vitlöken i lite olja så att den mjuknar. Tillsätt creme fraiche och riven grana padano. Sänk värmen och låt det puttra ihop 2-3 min. Smaka av med salt och peppar.

4

Tillbehör: Skölj och halvera cocktailtomaterna och lägg upp i en skål.

5

Tzay: Salta och peppra tzayfiléerna på båda sidor. Hetta upp en stekpanna med lite olja och bryn dem ca 2-3 min på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun stekyta.

Servera de stekta tzayfiléerna med rostad potatis, parmesanslungad svartkål och cocktailtomater.

Näringsvärde:759 kcal, 34 g protein, 44 g fett, 55 g kolhydrater

Bild:

Sofia Törnqvist