Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Sallad | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
200 g | Broccoli | |
1 krm | Grovt salt | |
0,5 st | Gurka | |
1 msk | Rapsolja | |
Dipp | ||
0,5 st | Lime | |
200 g | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
1 msk | Salt | |
1 msk | Svartpeppar Malen | |
0,1 st | Koriander - färsk | |
Biffar | ||
1 msk | Färsk ingefära | |
5 g | Chili | |
0,5 st | Koriander - färsk | |
1 st | Ägg | |
0,5 st | Lime | |
200 g | Räkor i Lake | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
500 g | Laxfilé |
Sätt ugnen på 175 grader. Koka riset enligt anvisning på paketet.
Lägg laxfilén skuren i mindre bitar, räkor, ägg, nästan ½ kruka koriander (spar lite till dippsåsen), chili, vitlök, ingefära, limesaft, salt och peppar i en matberedare. Mixa till en slät konsistens och forma små biffar av färsen.
Hetta upp en stekpanna med lite olja och smör. Stek laxbiffarna på medelvärme så att de får fin färg. Lägg över dem i en ugnsfast form och sätt in i ugnen ca 5-10 min. Torka ur pannan.
Skölj och dela broccolihuvudet i små buketter och fräs på dem i lite olja i pannan. Salta och peppra efter smak. Dela gurkan på längden. Gröp ur det vattniga med en sked och skär den i halvmånar. Blanda med broccolin i en skål.
Finhacka lite koriander och blanda med yoghurten. Pressa i saften från resten av limen. Salta och peppra efter smak.
2 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Grovt 1kg Falksalt
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt