Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
200 g | Vanliga Tomater | |
500 g | Frysta räkor | |
2 msk | Olivolja | |
1 st | Gul lök | |
1,5 dl | Gröna Ärtor | |
300 g | Kycklingfile Fryst | |
2 st | Hönsbuljong | |
150 g | Musslor i Lake | |
0,5 g | Saffran | |
1 tsk | Vitlök | |
0,5 st | Röd Paprika | |
3 dl | Basmatiris | |
1 st | Citron | |
1 dl | Matlagningsvin Vitt |
Skala räkorna och lägg skalen i en kastrull med hönsbuljongen. Låt koka i ca 10 minuter, fyll på med vatten så det inte kokar torrt. Fräs lök och vitlök i en rymlig panna tills det är mjukt. Tillsätt kyckling och paprika och fräs ytterligare några minuter. Tillsätt tomater, vin och saffran och rör om. Rör ner ris och sila i buljongen, så skalen inte följer med.
Späd med mer buljong eller vatten ifall det kokar torrt. När Paellan nästan är klar, efter ca 20min, tillsätt ärtor, räkor och musslor. Smaka av med salt och ev. cayennepeppar. Servera direkt ur pannan som du garnerat med citronklyftor.
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko