Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Halloumi | ||
1 msk | Olivolja | |
500 g | Halloumi | |
Bulgursallad | ||
140 g | Soltorkade Tomater | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
380 g | Kikärtor Kokta | |
1 msk | Lantbuljong | |
0,5 st | Gurka | |
2 dl | Fullkornsbulgur | |
1 st | Bladpersilja - färsk | |
1 st | Röd Paprika | |
1 st | Basilika - färsk | |
1 krm | Salt | |
0,5 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 msk | Vit balsamvinäger |
Bulgursallad: Koka bulgur med buljong enligt anvisningar på förpackningen.
Strimla de soltorkade tomaterna. Skölj och dela gurkan på längden och gröp ur det vattniga med en sked. Skär gurkan i tärningar. Skölj och tärna paprikan. Skölj och grovhacka persilja och basilika. Sila av kikärtorna och spola dem under kallt vatten. Låt bulgur svalna en aning och blanda den sedan samman med övriga ingredienser i en skål. Pressa i vitlöken och tillsätt 3 msk olja från de soltorkade tomaterna samt balsamvinäger. Smaka av med salt och peppar.
Halloumi: Tärna och stek halloumi i lite olivolja.
Servera bulgursalladen tillsammans med nystekt halloumi.
Näringsvärde: 804 kcal, 38 g protein, 48 g fett, 49 g kolhydrater.
Bild:
Linnea Swärd
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt