Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Kolasmet | ||
2 dl | Havrebaserad matlagning | |
2 dl | Strösocker | |
2 dl | Sirap Ljus | |
100 g | Margarin Mjölkfritt | |
Tillbehör | ||
2 dl | Vinbär | |
Pajdeg | ||
100 g | Margarin Mjölkfritt | |
1 dl | Havregryn | |
2 msk | Vatten | |
2,5 dl | Vetemjöl |
Nyp ihop degen och låt vila i kyl någon timme. Kavla ut och klä en pajform. Grädda i 225 grader i cirka 10 minuter, tills pajskalet fått fin färg. Gör kolasmeten under tiden.
Koka havregrädde, socker och sirap till 120 grader. Tillsätt margarinet och låt svalna något. Häll kolasmeten i pajskalet och låt kallna. Dekorera pajen med cirka en halvliter vinbär (eller andra bär, hallon borde vara fantastiskt gott). Servera med glass eller vispad grädde.
Recept och
Bild:
Foto: Amanda och Eveline