Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Fyllning | ||
1 krm | Salt | |
1 dl | Creme Fraiche Naturell | |
3 st | Ägg | |
1 st | Citron | |
1 dl | Majonnäs | |
2 tsk | Pepparrot Färsk | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
400 g | Frysta räkor | |
1 dl | Dill - färsk | |
525 g | Tunnbröd & styckbröd | |
Topping och garnering | ||
1 msk | Dill - färsk | |
1 st | Citron | |
1 st | Plocksallat | |
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
200 g | Lax Kallrökt | |
0,5 dl | Majonnäs |
Lägg ut två brödskivor så att de bildar en cirkel.
Hacka hårdkokta ägg och räkor. Blanda majonnäs, crème fraiche, pepparrot, citronsaft- och skal samt dill. Blanda i ägg och räkor och smaksätt med salt och peppar.
Bred ut hälften av räkblandningen på första rundeln. Lägg nästa rundel över och bred ut resten av blandningen. Lägg på den sista rundeln.
Blanda ihop crème fraiche och majonnäs och bred ut över tårtan. Plasta in och kyl i några timmar, gärna över natten.
Före servering, garnera tårtan med kallrökt lax, citron, dill och salladsblad.
Bild:
Linnea Swärd
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Plocksallad Kruka EKO Klass1