Gå vidare till huvudinnehåll
Fisk med varm citronsås och sparris
Mari Bergman

Fisk med varm citronsås och sparris

30 minEnkelt
453,25 kr
4 portioner 67,75 kr per portion
En lättlagad, klassisk rätt med fina milda smaker av smör, citron och persilja. Både enkelt och otroligt gott! <a href="/matkassar/mathems-matkasse-barn-familj">(MatHems familjekasse v35 2018)</a>

Fisk
1 krmSalt
1 mskSmör
0,25 stPersilja - färsk
1 krmSvartpeppar Malen
600 gRödspättafile Fryst
Varm citronsås
1 krmVitpeppar Malen
3 dlVispgrädde
3 dlVatten
25 gSmör
0,5 stCitron
2 mskHummerfond Buljong
1 krmSalt
0,5 mskRapsolja
1 mskVitvinsvinäger
1 stGul lök
2 klyftaVitlök Vanlig
0,25 stPersilja - färsk
Tillbehör
250 gSparris Grön
800 gPotatis Fast
1 krmSalt
Instruktioner
1

Värm ugnen till 175 grader.

2

Tillbehör: Koka potatisen i saltat vatten i ca 20 min. Ta bort den nedersta delen på sparrisen och skär sparrisen i sneda bitar på längden.

3

Varm citronsås: Grovhacka gul lök med innersta skalet kvar. Smasha vitlöken med skalet kvar. Hetta upp rapsolja och smör i en stek- eller traktörpanna och fräs gul lök och vitlök på svag värme. Tillsätt rivet citronskal och grovhackad persilja, rör om och krydda med vitpeppar. Tillsätt vitvinsvinäger, hummerfond och vatten. Koka upp och låt vätskan reducera till hälften. Tillsätt grädde, rör om, och låt grädden reducera till hälften. Sila av såsen och smaka av med salt och ca 1 msk citronsaft.

4

Fisk: Krydda spättafiléerna med lite salt och peppar. Rulla ihop dem och lägg i en ugnsform. Klicka över lite smör och sätt in i ugnen i ca 15 min.

5

Tillbehör: Koka upp vatten till sparrisen. Förväll sparrisen i ca 30 sek.

Lägg upp sparrisen på ett fat och lägg spättarulladerna över. Ringla över såsen och toppa med finhackad persilja. Servera tillsammans med kokt potatis.

Styling: Carina Hejde

Näringsvärde: 697 kcal, 40 g protein, 40 g fett, 40 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir