Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Fisk | ||
1 krm | Salt | |
1 msk | Smör | |
0,25 st | Persilja - färsk | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
600 g | Rödspättafile Fryst | |
Varm citronsås | ||
1 krm | Vitpeppar Malen | |
3 dl | Vispgrädde | |
3 dl | Vatten | |
25 g | Smör | |
0,5 st | Citron | |
2 msk | Hummerfond Buljong | |
1 krm | Salt | |
0,5 msk | Rapsolja | |
1 msk | Vitvinsvinäger | |
1 st | Gul lök | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
0,25 st | Persilja - färsk | |
Tillbehör | ||
250 g | Sparris Grön | |
800 g | Potatis Fast | |
1 krm | Salt |
Värm ugnen till 175 grader.
Tillbehör: Koka potatisen i saltat vatten i ca 20 min. Ta bort den nedersta delen på sparrisen och skär sparrisen i sneda bitar på längden.
Varm citronsås: Grovhacka gul lök med innersta skalet kvar. Smasha vitlöken med skalet kvar. Hetta upp rapsolja och smör i en stek- eller traktörpanna och fräs gul lök och vitlök på svag värme. Tillsätt rivet citronskal och grovhackad persilja, rör om och krydda med vitpeppar. Tillsätt vitvinsvinäger, hummerfond och vatten. Koka upp och låt vätskan reducera till hälften. Tillsätt grädde, rör om, och låt grädden reducera till hälften. Sila av såsen och smaka av med salt och ca 1 msk citronsaft.
Fisk: Krydda spättafiléerna med lite salt och peppar. Rulla ihop dem och lägg i en ugnsform. Klicka över lite smör och sätt in i ugnen i ca 15 min.
Tillbehör: Koka upp vatten till sparrisen. Förväll sparrisen i ca 30 sek.
Lägg upp sparrisen på ett fat och lägg spättarulladerna över. Ringla över såsen och toppa med finhackad persilja. Servera tillsammans med kokt potatis.
Styling: Carina Hejde
Näringsvärde: 697 kcal, 40 g protein, 40 g fett, 40 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Vitpeppar Malen 35g Santa Maria
1 Vispgrädde 36% 5dl Arla Köket
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko