Gå vidare till huvudinnehåll
Vegansk köttfärssås och spaghetti
Amanda Hellman och Jessica Hellstedt

Vegansk köttfärssås och spaghetti

40 minEnkelt
237,15 kr
4 portioner 18,78 kr per portion
Mjölkfri och äggfri variant på barnens favorit, pasta med köttfärssås! En riktigt barnvänlig och relativt lättlagad middag till hela familjen. Tips; kontrollera att pastan är äggfri.

Vegansk köttfärssås
1 stGul lök
1 tskStrösocker
100 gStjälkselleri
0,5 tskSalt
2 tskTimjan - torkad
1 tskBasilika - torkad
2 tskTorkad oregano
780 gKrossade Tomater
1 mskRapsolja
2 krmSvartpeppar Malen
2 klyftaVitlök
2,5 dlVatten
100 gMorötter
1,5 mskTomatpuré
1,5 mskLantbuljong
1,5 dlBelugalinser
0,5 mskBalsamvinäger
Tillbehör
280 gSpaghetti
0,5 stBasilika - färsk
Instruktioner
1

Vegansk köttfärssås: Skala och finhacka gul lök och vitlök. Hacka blekselleristjälk och grovriv morötter. Fräs lök, vitlök, morot och blekselleristjälk mjukt på låg värme i olja.

2

Tillsätt linser och fräs i ca 2 minuter. Tillsätt resten av ingredienserna och låt småkoka under lock tills linserna är klara (ca 20-25 min). Späd med lite mer vatten om det behövs.

3

Tillbehör: Koka spaghetti enligt anvisningarna på förpackningen. Hacka färsk basilika och servera tillsammans med pasta och vegansk köttfärssås.

Bild:

Anna Winér