Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Vegansk köttfärssås | ||
1 st | Gul lök | |
1 tsk | Strösocker | |
100 g | Stjälkselleri | |
0,5 tsk | Salt | |
2 tsk | Timjan - torkad | |
1 tsk | Basilika - torkad | |
2 tsk | Torkad oregano | |
780 g | Krossade Tomater | |
1 msk | Rapsolja | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
2 klyfta | Vitlök | |
2,5 dl | Vatten | |
100 g | Morötter | |
1,5 msk | Tomatpuré | |
1,5 msk | Lantbuljong | |
1,5 dl | Belugalinser | |
0,5 msk | Balsamvinäger | |
Tillbehör | ||
280 g | Spaghetti | |
0,5 st | Basilika - färsk |
Vegansk köttfärssås: Skala och finhacka gul lök och vitlök. Hacka blekselleristjälk och grovriv morötter. Fräs lök, vitlök, morot och blekselleristjälk mjukt på låg värme i olja.
Tillsätt linser och fräs i ca 2 minuter. Tillsätt resten av ingredienserna och låt småkoka under lock tills linserna är klara (ca 20-25 min). Späd med lite mer vatten om det behövs.
Tillbehör: Koka spaghetti enligt anvisningarna på förpackningen. Hacka färsk basilika och servera tillsammans med pasta och vegansk köttfärssås.
Bild:
Anna Winér
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta