Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Blomkålsrisotto | ||
| 1 msk | Fiskfond | |
| 0,5 g | Saffran | |
| 250 g | Sparris Färsk | |
| 1 msk | Olivolja | |
| 1 tsk | Vitvinsvinäger | |
| 50 g | Riven Parmesanost | |
| 800 g | Blomkål Färsk | |
| 1 msk | Smör | |
| 170 g | Räkor i Lake | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1 krm | Salt | |
| Sallad | ||
| 75 g | Sugarsnaps | |
| 150 g | Gurka | |
| 35 g | Färsk bladspenat | |
Blomkålsrisotto: Finhacka blomkålen eller mixa den i en matberedare till ett smul. Strimla sparrisen i lite sneda bitar på längden.
Fräs blomkålssmul och sparris i smör och olja i en stekpanna i ca 3-4 min. Tillsätt saffran och fräs ytterligare 2 min. Tillsätt fiskfond och vinäger och fräs ihop.
Vänd ner riven ost och avrunna räkor. Smaka av med salt och peppar.
Sallad: Dela sugarsnapsen på längden och tärna gurkan. Blanda med spenaten i en skål.
Servera blomkålsrisotton tillsammans med sallad vid sidan av.
Näringsvärde: 504 kcal, 44 g protein, 22 g fett, 25 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir

39 900,00 kr /kg

223,80 kr /kg

335,00 kr /kg

44,51 kr /kg

323,24 kr /kg

259,67 kr /kg

85,00 kr /kg

1 Babyspenat EKO Färdigsköljd Klass1
337,69 kr /kg

230,56 kr /l

1 Olivolja Classico Extra Virgin
118,60 kr /l

139,80 kr /l

72,50 kr

34,50 kr

29,17 kr /kg