Gå vidare till huvudinnehåll
Blomkålsrisotto med saffran och räkor
Mari Bergman

Blomkålsrisotto med saffran och räkor

30 minEnkelt
305,65 kr
2 portioner125,72 kr per portion
Prova att göra risotto på blomkål istället för ris - detta recept på skaldjursrisotto med blomkål är både enkelt och gott!

Blomkålsrisotto
1 mskFiskfond
0,5 gSaffran
250 gSparris Färsk
1 mskOlivolja
1 tskVitvinsvinäger
50 gRiven Parmesanost
800 gBlomkål Färsk
1 mskSmör
170 gRäkor i Lake
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmSalt Fint
Sallad
75 gSugarsnaps
150 gGurka
35 gFärsk bladspenat
Instruktioner
1

Blomkålsrisotto: Finhacka blomkålen eller mixa den i en matberedare till ett smul. Strimla sparrisen i lite sneda bitar på längden.

2

Fräs blomkålssmul och sparris i smör och olja i en stekpanna i ca 3-4 min. Tillsätt saffran och fräs ytterligare 2 min. Tillsätt fiskfond och vinäger och fräs ihop.

3

Vänd ner riven ost och avrunna räkor. Smaka av med salt och peppar.

4

Sallad: Dela sugarsnapsen på längden och tärna gurkan. Blanda med spenaten i en skål.

Servera blomkålsrisotton tillsammans med sallad vid sidan av.

Näringsvärde: 504 kcal, 44 g protein, 22 g fett, 25 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir