Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
700 g | Sejfile | |
1 tsk | Salt | |
2 msk | Smör | |
2 tsk | Dill - torkad | |
1 klyfta | Vitlök | |
2 msk | Dijonsenap | |
4 msk | Bladpersilja - färsk | |
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
4 msk | Gräslök - färsk | |
2 st | Schalottenlök | |
2 krm | Vitpeppar | |
1 dl | Matlagningsvin Vitt |
Skölj fisken, och byxa den, (det vill säga skär bort resterande ben genom att skära ut en kil ur filéernas övre del).
Salta och peppra, och dela filéerna i portionsbitar.
Hetta upp smör i en traktörpanna. Fräs schalottenlök och vitlök mjuka.
Häll över vinet, och låt det koka in till hälften.
Tillsätt crème fraiche och dijonsenap, och blanda väl. Låt såsen koka upp.
Placera fiskbitarna tätt intill varandra i såsen, och tryck försiktigt ned dem.
Lägg på locket på traktörpannan, och stäng av plattan. Låt fisken tillagas på eftervärmen.
Titta till den efter ett par minuter, och vänd eventuellt försiktigt fiskbiotarna i såsen.
Smaka av såsen, salta och peppra vid behov. Hacka örterna, och strö över dem precis innan serveringen.
Bild:
Annika Ingemarsson
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Vitpeppar Malen 35g Santa Maria