Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
200 g | Palsternacka | |
200 g | Rödbetor | |
2 krm | Timjan - torkad | |
1 msk | Örtsalt | |
800 g | Kidneybönor | |
0,5 msk | Gräslök - torkad | |
1 tsk | Vitlök Torkad i Burk | |
1,5 msk | Svartpeppar | |
1 krm | Körvel | |
100 g | Rotselleri | |
0,5 st | Grönsaksbuljong | |
150 g | Färska champinjoner | |
150 g | Morötter | |
300 g | Grovlimpa | |
2 tsk | Chilipulver | |
400 g | Krossade Tomater | |
1 msk | Persilja - torkad | |
3 dl | Gräddfil | |
1 st | Gul lök | |
2 msk | Smör |
Strimla morötterna. Finfördela palsternacka, rotselleri och rödbetor. Skiva champinjoner. Hacka löken. Se till att spadet rinner av från bönorna.
Fräs rotfrukterna, löken, champinjonerna och vitlöken i matfettet i ca 5 min. Tillsätt grönsaksbuljong (receptet anger antal tärningar), kryddor, krossad tomat och bönor. Låt koka 5-8 min.
Servera med grovt bröd och gräddfil.
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla