Gå vidare till huvudinnehåll
Ajvarbiffar med basilikasås och klyftpotatis
Mari Bergman

Ajvarbiffar med basilikasås och klyftpotatis

40 minEnkelt
350,65 kr
4 portioner 40,38 kr per portion
Biffar med baltiska smaker med en god basilikasås och hemmagjord klyftpotatis. (Tastelines matkasse v41 2013)

Sås
0,5 tskVit balsamvinäger
1 krmSvartpeppar Malen
2 dlCreme Fraiche Naturell
2 krmSalt
1 stBasilika - färsk
Sallad
1 stPaprika
2 krmSalt
1 krmSvartpeppar Malen
1 tskOlivolja
70 gSalladsmix
1 tskVit balsamvinäger
250 gVitkål
Biffar
500 gBlandfärs
1 stÄgg
100 gFetaost
1 dlCreme Fraiche Naturell
1 tskSalt
1 mskOlivolja
5 mskAjvar
Tillbehör
800 gPotatis Fast
3 mskOlivolja
1 stBakplåtspapper
0,5 tskSalt
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Tillbehör: Tvätta potatisen och skär dem i klyftor. Lägg potatisklyftorna på en plåt och blanda runt med olivolja. Salta efter smak och sätt in i ugnen ca 30 min.

3

Biffar: Blanda ihop färsen ordentligt med ajvar relish, creme fraiche, ägg och salt till en jämn smet. Smula i fetaosten och forma till pannbiffar.

4

Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek biffarna på båda sidor på medelvärme tills de har fått en fin och gyllenbrun stekyta. Sänk värmen ordenligt och låt de bli färdiga i pannan.

5

Sallad: Skölj salladsingredienserna. Strimla vitkålen och paprikan och blanda ihop med salladen i en skål. Tillsätt olja och vinäger och en nypa salt och peppar.

5

Sås: Mixa ihop creme fraiche med basilika och balsamvinäger med hjälp av en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.

Servera biffarna med klyftpotatis, sallad och basilikasås.

Näringsvärde: 789 KCAL 35 G PROTEIN 55 G FETT 36 G KOLHYDRATER

Bild:

Malou Fickling