Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
250 g | Äggnudlar | |
Topping | ||
0,5 st | Salladskål | |
50 g | Cashewnötter Saltade | |
Thaifärssås | ||
1 st | Chilipeppar Röd | |
2 msk | Färsk ingefära | |
4 tsk | Fisksås - Asiatisk | |
0,5 st | Thaibasilika | |
4 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 tsk | Strösocker | |
1 krm | Salt | |
1 st | Gul lök | |
1 msk | Rapsolja | |
400 ml | Kokosmjölk | |
500 g | Nötfärs | |
1,5 tsk | Röd Currypasta |
Koka upp vatten till nudlarna.
Thaifärssås: Skala och finhacka lök, vitlök och ingefära. Skölj, kärna ur och finhacka chilin.
Hetta upp lite olja i en gryta eller stekpanna och fräs lök, ingefära och chili utan att det tar färg. Tillsätt färsen och stek på medelvärme tills den är genomstekt. Tillsätt kokosmjölk, fisksås, socker och currypasta/ sambal oelek. Låt köttfärssåsen koka på svag värme ca 10 min.
Koka nudlarna enligt anvisning på paketet.
Topping: Skölj och strimla salladskålen och grovhacka cashewnötterna.
Skölj och grovhacka basilikan och blanda ner i såsen. Smaka av med lite salt.
Servera thaifärsen tillsammans med nudlar och toppa med strimlad salladskål och hackade nötter.
Näringsvärde per portion: 772 kcal 38 g protein 40 g fett 51 g kolhydrater
Bild:
Linnea Swärd
1 Thaibasilika Kruka EKO Klass1
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt