Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 st | Grön Paprika | |
1 dl | Olivolja | |
4 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1,5 dl | Matlagningsvin Vitt | |
0,5 tsk | Spiskummin | |
1 tsk | Timjan - torkad | |
1 st | Gul lök | |
1 krm | Salt | |
1 st | Röd Paprika | |
1 st | Lagerblad | |
1 st | Aubergine | |
4 st | Ägg | |
3 dl | Kidneybönor | |
1 st | Chilipeppar Röd | |
1 st | Zucchini | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
4 dl | Krossade Tomater | |
1 msk | Balsamvinäger |
Använd en vid kastrull eller djup stekpanna. Skär zucchini, paprikor och aubergine i bitar. Hacka löken.
Lägg aubergine och lök i pannan och salta lätt. Stek ca 5 minuter i hälften av oljan. Tillsätt resten av oljan om du vill och stek även zucchini, lök och paprika några minuter.
Pressa i vitlök och krydda. Stek någon minut till. Häll på vin och krossade tomater. Tillsätt lagerblad, finhackad chili och balsamvinäger. Låt sjuda på svag värme 20 minuter.
Tillsätt bönorna. Knäck i 4 ägg och låt småputtra tills äggvitorna är vita men gulan fortfarande är lite lös.
Näringsinnehåll:
Kalorier: 411 kcal
Kolhydrater: 20 g
Protein: 16 g
Fett: 26 g
Bild:
Stefan Mattsson/Aftonbladet
89,75 kr /kg
132,67 kr /l
199,09 kr /kg
146,00 kr /l
924,24 kr /kg
2 263,33 kr /kg
22,22 kr /kg
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
33,25 kr /kg
77,26 kr /kg
3 737,50 kr /kg
58,00 kr /kg
4,10 kr /st
69,35 kr /kg
220,00 kr /kg
56,50 kr /kg
998,53 kr /kg
37,18 kr /kg
131,90 kr /l