Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| 1 st | Grön Paprika | |
| 1 dl | Olivolja | |
| 4 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 1,5 dl | Matlagningsvin Vitt | |
| 0,5 tsk | Spiskummin | |
| 1 tsk | Timjan - torkad | |
| 1 st | Gul lök | |
| 1 krm | Salt | |
| 1 st | Röd Paprika | |
| 1 st | Lagerblad | |
| 1 st | Aubergine | |
| 4 st | Ägg | |
| 3 dl | Kidneybönor | |
| 1 st | Chilipeppar Röd | |
| 1 st | Zucchini | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 4 dl | Krossade Tomater | |
| 1 msk | Balsamvinäger | |
Använd en vid kastrull eller djup stekpanna. Skär zucchini, paprikor och aubergine i bitar. Hacka löken.
Lägg aubergine och lök i pannan och salta lätt. Stek ca 5 minuter i hälften av oljan. Tillsätt resten av oljan om du vill och stek även zucchini, lök och paprika några minuter.
Pressa i vitlök och krydda. Stek någon minut till. Häll på vin och krossade tomater. Tillsätt lagerblad, finhackad chili och balsamvinäger. Låt sjuda på svag värme 20 minuter.
Tillsätt bönorna. Knäck i 4 ägg och låt småputtra tills äggvitorna är vita men gulan fortfarande är lite lös.
Näringsinnehåll:
Kalorier: 411 kcal
Kolhydrater: 20 g
Protein: 16 g
Fett: 26 g
Bild:
Stefan Mattsson/Aftonbladet

145,77 kr /kg

171,80 kr /l

19,75 kr /kg

69,83 kr /kg

145,27 kr /kg

4,20 kr /st

84,78 kr /kg

238,00 kr /kg

103,80 kr /kg

37,18 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
118,60 kr /l

217,27 kr /kg

30,50 kr

33,95 kr

29,17 kr /kg

3 737,50 kr /kg

34,50 kr

131,90 kr /l

