Gå vidare till huvudinnehåll
Tryffeltårta
Kokbok

Tryffeltårta

1 t 30 minEnkelt
489,55 kr
10 portioner 33,53 kr per portion
Gör dig redo för den här reaktionen: »Va?! Är det verkligen inget smör i den här? Och ingen grädde? Socker? Men ... men ...?« PS. Paranötter är sprängfyllda med magnesium – ett avslappnande mineral. Så det kan hända att en bit av denna ger dig extra god sömn.

Botten
4 dlDadlar Torkade
1 dlKakao
1 krmSalt
2 mskKokosolja
0,5 tskVaniljpulver, 1 st
Servering
1 dlParanötter
125 gHallon Färska
Fyllning
2 dlParanötter
1 krmSalt
2 dlKakao
1,5 dlKokosolja
Instruktioner
1

8–10 bitar:

Börja med botten. Mixa alla ingredienser till en jämn deg. Platta ut i en liten form med löstagbar kant. Mixa alla ingredienser till fyllningen tills du har en flytande, brun olja/kräm. Häll upp fyllningen i formen, ovanpå botten. Ställ i frysen i minst en timme. Garnera med paranötter om du vill förstärka nötsmaken eller fina bär om du vill ha en frisk brytning.

Om du har svårt att få kakdegen att hålla ihop, tillsätt någon extra dadel, en matsked vatten och kanske lite extra kokosolja.

Bild:

Ulrika Pousette