Gå vidare till huvudinnehåll
Stekta fläskkotletter med sky, rostad potatis och varma äpplen
Mari Bergman

Stekta fläskkotletter med sky, rostad potatis och varma äpplen

45 minEnkelt
155,85 kr
4 portioner 27,55 kr per portion
Stekta fläskkotletter med sky, rostad potatis och varma äpplen. Skysåsen är enkel att tillaga och passar utmärkt till de goda kotletterna. Färdig rätt håller sig bra i kylen 2-3 dagar.

Rostad potatis
700 gPotatis
1 krmSalt
1 mskOlivolja
2 stÄpplen
Tillbehör
250 gVanliga morötter
0,5 stGurka
Fläskkotletter
1 tskTimjan - torkad
1 mskOlivolja
1 krmSvartpeppar Malen
1 mskSmör
480 gFläskkotlett
1 krmSalt
0,5 mskOxfond
1 dlVatten
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Rostad potatis: Tvätta och skär potatisen i klyftor och lägg på en plåt. Blanda potatisen med olivolja och salt efter smak. Sätt in i ugnen ca 30-35 min. Skölj och skär äpplena i klyftor och ringla över lite olja och en nypa salt. Tillsätt äppelklyftorna på plåten med potatisen när det återstår ca 15 min av tillagningstiden.

3

Tillbehör: Skala morötter och skölj gurkan. Skär morötter och gurka i stavar.

4

Fläskkotletter: Salta och peppra kotletterna efter smak. Hetta upp en stekpanna med olivolja och smör. Stek fläskkotletterna ca 1 min på varje sida på hög värme tills de fått fin stekyta. Krydda med timjan. Sänk värmen och tillsätt vatten och köttfond. Låt puttra i ca 3-4 min tills köttet är genomstekt. Servera fläskkotletterna i skysåsen med rostad potatis och äpple samt grönsaksstavar.

Näringsvärde: 430 kcal, 28 g protein, 17 g fett, 39 g kolhydrater

Bild:

Anna Winér