Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Rostad potatis | ||
700 g | Potatis | |
1 krm | Salt | |
1 msk | Olivolja | |
2 st | Äpplen | |
Tillbehör | ||
250 g | Vanliga morötter | |
0,5 st | Gurka | |
Fläskkotletter | ||
1 tsk | Timjan - torkad | |
1 msk | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Smör | |
480 g | Fläskkotlett | |
1 krm | Salt | |
0,5 msk | Oxfond | |
1 dl | Vatten |
Sätt ugnen på 200 grader.
Rostad potatis: Tvätta och skär potatisen i klyftor och lägg på en plåt. Blanda potatisen med olivolja och salt efter smak. Sätt in i ugnen ca 30-35 min. Skölj och skär äpplena i klyftor och ringla över lite olja och en nypa salt. Tillsätt äppelklyftorna på plåten med potatisen när det återstår ca 15 min av tillagningstiden.
Tillbehör: Skala morötter och skölj gurkan. Skär morötter och gurka i stavar.
Fläskkotletter: Salta och peppra kotletterna efter smak. Hetta upp en stekpanna med olivolja och smör. Stek fläskkotletterna ca 1 min på varje sida på hög värme tills de fått fin stekyta. Krydda med timjan. Sänk värmen och tillsätt vatten och köttfond. Låt puttra i ca 3-4 min tills köttet är genomstekt. Servera fläskkotletterna i skysåsen med rostad potatis och äpple samt grönsaksstavar.
Näringsvärde: 430 kcal, 28 g protein, 17 g fett, 39 g kolhydrater
Bild:
Anna Winér
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Äpple Svenska "Aroma" Klass1
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Oxfond med Rödvin 180ml Touch of Taste