Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Korvpanna | ||
1 msk | Olivolja | |
0,5 st | Gul lök | |
1 tsk | Timjan - torkad | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 st | Vitlök | |
600 g | Falukorv | |
200 g | Vanliga morötter | |
3 msk | Tomatpuré | |
2,5 dl | Matlagningsgrädde | |
1 krm | Salt | |
Tillbehör | ||
3,5 dl | Basmatiris | |
250 g | Haricot Verts | |
1 krm | Salt |
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på paketet och koka upp lite lättsaltat vatten i en kastrull till haricots vertsen.
Korvpanna: Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och skiva morötter i tunna skivor. Ta bort plasten och skär korven i strimlor.
Hetta upp lite olja i en stekpanna eller stekgryta. Bryn lök och morötter tillsammans med timjan. Lägg i korven och stek tills den får lite färg. Tillsätt tomatpuré och grädde. Smaka av med salt och svartpeppar och låt korvpannan småputtra några minuter.
Tillbehör: Förväll haricots vertsen någon minut i det kokande vattnet. Sila av vattnet och tillsätt en klick smör.
Servera korvpannan med ris och smörslungade haricots verts. Smaklig måltid!
Näringsvärde per portion: 790 Kcal 21g protein 50g fett 55g fett
Bild:
Linnea Swärd
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko