Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
6 st | Schalottenlök | |
1 msk | Ättika | |
2 st | Vanliga morötter | |
20 g | Ansjovisfiléer | |
1,5 kg | Fransyska & Nötstek | |
1 tsk | Vitpeppar Hel | |
3 msk | Tomatpuré | |
5 dl | Vispgrädde | |
1 tsk | Lagerblad | |
0,25 tsk | Kryddpeppar Hel | |
3 msk | Gelé Rönnbär |
Salta och peppra köttet och bryn i en gryta. Lägg i grönsaker och kryddor och häll på ättika och vatten så att det knappt täcker. Låt sjuda under lock i ca 11/2 timme, vänd köttet några gånger. ? Ta upp köttet och låt det vila medan såsen reds till. Sila över stekskyn i en kastrull och koka ner till hälften, häll i grädden och låt småkoka i 5 min, smaka av med rönnbärsgelé, tomatpuré och eventuellt ansjovisspad. Servera med hasselbackspotatis, rönnbärsgelé och inlagd gurka.
1 Ansjovis Original 125g Grebbestads
1 Vispgrädde 36% 5dl Arla Köket