Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Jordnötssås | ||
1 dl | Jordnötssmör | |
0,75 dl | Vatten | |
2 tsk | Tamarisoja | |
2 st | Morötter | |
0,5 st | Gurka | |
0,5 st | Mynta - färsk | |
2 msk | Äppelcidervinäger | |
360 g | Veg. Biffar/Bullar | |
0,5 tsk | Salt | |
200 g | Vitkål | |
1 dl | Sojagurt naturell | |
0,5 dl | Vatten | |
1 msk | Rapsolja | |
Linswraps | ||
2 dl | Röda Linser Torkade | |
5 dl | Vatten | |
0,5 tsk | Salt |
Blötlägg linserna i vattnet. Låt stå 6-12 timmar. Mixa ihop tills helt slätt, tillsätt två nypor salt.
Häll ut ca 1/2 dl i en het, oljad stekpanna, hjälp försiktigt till att smeta ut linssmeten i pannan, så att den blir så tunn som möjligt. Stek i ett par minuter, vänd runt och stek i ytterligare 1 minut. Gör likadant med resten av smeten.
Skär gurkan i tunn skivor, lägg i en skål. Koka upp vatten och vinäger, häll över gurkan. Sätt på ett lock och låt stå 15 minuter.
Vispa ihop ingredienserna till jordnötssåsen.
Riv morötterna grovt. Strimla vitkålen.
Stek bitsen i lite olja tills de blir gyllene runt om.
Toppa en wrap med yoghurt, krispig sallad bits, syrad gurka och jordnötsdressing. Garnera med mynta.
Bild:
Therese Elgquist
1 Äppelcidervinäger EKO 500ml Garant Eko
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt