Gå vidare till huvudinnehåll
Linswraps med Oh mungood bits, yoghurt och jordnötssås
Oh Mungood

Linswraps med Oh mungood bits, yoghurt och jordnötssås

45 minEnkelt
340,65 kr
4 portioner30,79 kr per portion
Wraps fyllda med Oh Mungood Bites, krispig sallad och en ljuvlig jordnötssås. Receptet ger en stor sats, har tur finns det lite kvar till morgondagens lunch…

Jordnötssås
1 dlJordnötssmör
0,75 dlVatten
2 tskTamarisoja
2 stMorötter
0,5 stGurka
0,5 stMynta - färsk
2 mskÄppelcidervinäger
360 gVeg. Biffar/Bullar
0,5 tskSalt Fint
200 gVitkål
1 dlSojagurt naturell
0,5 dlVatten
1 mskRapsolja
Linswraps
2 dlRöda Linser Torkade
5 dlVatten
0,5 tskSalt Fint
Instruktioner
1

Blötlägg linserna i vattnet. Låt stå 6-12 timmar. Mixa ihop tills helt slätt, tillsätt två nypor salt.

2

Häll ut ca 1/2 dl i en het, oljad stekpanna, hjälp försiktigt till att smeta ut linssmeten i pannan, så att den blir så tunn som möjligt. Stek i ett par minuter, vänd runt och stek i ytterligare 1 minut. Gör likadant med resten av smeten.

3

Skär gurkan i tunn skivor, lägg i en skål. Koka upp vatten och vinäger, häll över gurkan. Sätt på ett lock och låt stå 15 minuter.

4

Vispa ihop ingredienserna till jordnötssåsen.

5

Riv morötterna grovt. Strimla vitkålen.

6

Stek bitsen i lite olja tills de blir gyllene runt om.

7

Toppa en wrap med yoghurt, krispig sallad bits, syrad gurka och jordnötsdressing. Garnera med mynta.

Bild:

Therese Elgquist