Gå vidare till huvudinnehåll
Grundrecept för ny kräftlag
Kokbok

Grundrecept för ny kräftlag

30 minEnkelt
398,25 kr
4 portioner 92,62 kr per portion
Tänk på att frysta kräftor redan är salta, så var försiktig med mängden salt i din lag. Smaka gärna en klo innan du blandar lagen. Är den inte salt, kan du öka saltmängden i receptet. Receptet är hämtat ur "Kräftboken" av Annika Mogensen (Ordalaget Bokförlag)

Lagen
1 stDill - färsk
2 lVatten
2 mskGrovt salt
Smaksätt eventuellt med
1 dlFolköl 3,5 %
1 mskAnis
1 mskFänkål Krydda
1 mskKummin
1 stGul lök
1 mskStrösocker
1 kgKräftor Frysta
Instruktioner
1

Blanda vatten, salt och dill, eventuellt även socker, öl med mera i en gryta. Koka upp. Låt sjuda i 10 minuter.

2

Låt lagen svalna.

3

Ta upp dillkronorna. Lägg det frysta kräftblocket i lagen och lägg på färska dillkronor.

4

Låt stå i kylen cirka ett dygn.

Bild:

Ann-Sofi Rosenkvist