Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Lagen | ||
1 st | Dill - färsk | |
2 l | Vatten | |
2 msk | Grovt salt | |
Smaksätt eventuellt med | ||
1 dl | Folköl 3,5 % | |
1 msk | Anis | |
1 msk | Fänkål Krydda | |
1 msk | Kummin | |
1 st | Gul lök | |
1 msk | Strösocker | |
1 kg | Kräftor Frysta |
Blanda vatten, salt och dill, eventuellt även socker, öl med mera i en gryta. Koka upp. Låt sjuda i 10 minuter.
Låt lagen svalna.
Ta upp dillkronorna. Lägg det frysta kräftblocket i lagen och lägg på färska dillkronor.
Låt stå i kylen cirka ett dygn.
Bild:
Ann-Sofi Rosenkvist
1 Hushållssalt Grovt 1kg Falksalt