Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
2 dl | Strösocker | |
1 dl | Muscovadosocker | |
1 krm | Flingsalt | |
1 tsk | Vitvinsvinäger | |
100 g | Smör | |
1,5 dl | Sirap Ljus | |
1 st | Bakplåtspapper | |
3 dl | Vispgrädde |
Bryn smöret i en kastrull. Tillsätt strösocker, muscovadosocker, grädde, ljus sirap, vitvinsvinäger och salt. Koka upp och låt koka på medelvärme i ca 40 min (till 125-130 grader). Rör om då och då.
Gör ett kulprov för att se om kolan stelnar.
Häll upp kolan i en form med bakplåtspapper, ca 20x30 cm. Låt kolan stå i rumstemperatur i minst 6 tim för att stelna.
Skär kolan i bitar. Strö över lite flingsalt och linda in i smörpapper. Förvara kolan i en burk i rumstemperatur.
Bild:
Nurlan Emir
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Vispgrädde 36% 5dl Arla Köket