Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tomat- och persiljesallad | ||
1 st | Persilja - färsk | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 st | Rödlök | |
0,5 st | Citron | |
250 g | Tomater | |
1 msk | Olivolja | |
Kycklingsteak | ||
1 tsk | Honung Flytande | |
2 msk | Olivolja | |
1 msk | Japansk soja | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
2 tsk | Chilisås | |
800 g | Kyckling Steak | |
0,5 tsk | Salt | |
Chilimajo | ||
1 tsk | Senap | |
3 tsk | Chilisås | |
1 tsk | Vitvinsvinäger | |
1 st | Ägg | |
1,5 dl | Rapsolja | |
2 krm | Salt | |
Potatis | ||
1 krm | Salt | |
700 g | Delikatesspotatis | |
1,5 msk | Olivolja |
Sätt ugnen på 200 grader.
Kycklingsteak: Ta fram en stor bunke. Skölj och riv vitlök och blanda med olja, soja, gochujangpasta/srirachasås, honung och salt i bunken. Lägg ner kycklingsteakfiléerna och låt marinera under tiden du tillagar resten av middagen.
Potatis: Skölj potatisen och skär i halvor. Stora potatisar kan du med fördel skära i kvartar. Blanda potatisen med olja och salt efter smak på en plåt. Rosta i ugn i ca 30 min.
Chilimajo: Blanda äggula, senap, vinäger, salt och gochujangpasta/ srirachasås i en bunke. Tillsätt oljan droppvis och vispa till du får en fin majonnäs. Det går även bra att mixa med hjälp av en stavmixer.
Tomat- och persiljesallad: Skölj och tärna tomaterna. Skala och finhacka rödlöken. Skölj och finhacka persilja. Blanda i en skål och tillsätt olja och citronsaft. Smaka av med lite salt och peppar.
Kycklingsteak: Hetta upp en stekpanna med olja. Ta upp kycklingsteaken och skaka av lite marinad. Stek kycklingsteakfiléerna på medelhög värme i ca 2-3 min på båda sidor så att de får en fin stekyta. Lägg över filéerna i en ugnsfast form och stek klart i ugnen i ca 5-7 min tills kycklingen är genomstekt. Har du en stekpanna som tål ugnsvärme kan du sätta in stekpannan direkt i ugnen.
Servera kycklingen med rostad potatis, chilimajo och tomat- och persiljesallad.
Styling: Carina Hejde
Näringsvärde: 889 kcal, 48 g protein, 61 g fett, 36 g kolhydrater
Bild:
Andrea Klintbjer
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko