Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Ärt- och avokadoröra | ||
0,5 tsk | Salt | |
1 dl | Havrefraiche | |
1 st | Avokado | |
0,25 st | Citron | |
100 g | Vegansk majonnäs | |
200 g | Gröna Ärtor Frysta | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
Tomatröra | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
100 g | Soltorkade Tomater | |
1 dl | Havrefraiche | |
0,5 tsk | Salt | |
100 g | Vegansk majonnäs | |
Topping | ||
50 g | Sparris Färsk | |
0,25 st | Zucchini | |
100 g | Morötter | |
500 g | Formfranska |
Ta fram ärtorna, låt stå framme och tina.
Sila tomaterna i en sil så att oljan rinner av.
Tomatröra; mixa alla ingredienser i en mixer/stavmixer, smaka av med salt och peppar.
Ärt- och avokadoröra; dela och gröp ur avokadon, kläm ur citronjuice och mixa tillsammans med övriga ingredienser, smaka av med salt och peppar.
Montering; skär bort kanterna på brödet så att det blir jämna och fina kanter. Placera 3-4 brödskivor på ett uppläggningsfat.
Bred ut ca hälften av tomatröran och lägg sedan på nästa lager bröd och bred ut resterande tomatröra.
Lägg på översta brödlagret och fördela ärt- och avokadoröran på toppen och runt kanterna tills smörgåstårtan är helt täckt. Toppa med valfri topping, vi valde att toppa med tunt skivad zucchini, morot, sparris och lite ärtor.
Bild:
Kerstin Eriksson
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria