Gå vidare till huvudinnehåll
Havrebiffar med krämig broccolisallad med äpple och valnötter
Mari Bergman

Havrebiffar med krämig broccolisallad med äpple och valnötter

30 minEnkelt
255,60 kr
4 portioner 35,73 kr per portion
En god vegetarisk rätt som passar lika bra att inne som ute i det gröna om vädret tillåter.

Havrebiffar
200 gHavreburgare
1 mskOlivolja
Broccolisallad
75 gValnötter
2 stÄpple Royal Gala
625 gBroccoli Färsk
62 gSalladslök
1 dlBulgur
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmSalt
Dressing
3 krmSvartpeppar Malen
3 krmSalt
2,5 mskVitvinsvinäger
2 dlVegansk majonnäs
2,5 mskStrösocker
Instruktioner
1

Havrebiffar: Blanda samman havreburgarmixen enligt anvisning på förpackningen och låt den svälla.

2

Dressing: Rör ihop majonnäs, vitvinsvinäger, strösocker, salt och svartpeppar i en skål.

3

Broccolisallad: Koka gryn enligt anvisning på förpackningen. Spola grynen kalla i ett durkslag.

4

Skär broccolin i mindre buketter. Skala stammen och skär den i tunna skivor. Tärna äpplet och strimla salldslöken. Grovhacka valnötterna. Blanda samman alla ingredienser i en skål.

5

Blanda broccolisalladen med grynen och dressingen ordentligt. Smaka av med salt och peppar.

6

Havrebiffar: Forma biffar av havreburgarmixen. Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna ca 5 min/sida. Servera biffarna tillsammans med broccolisalladen.

Näringsvärde: 867 kcal, 19 g protein, 54 g fett och 68 g kolhydrater

Bild:

Sanna Livijn Wexell