Gå vidare till huvudinnehåll
Klassisk glögg
Kerstin Eriksson

Klassisk glögg

15 minEnkelt
220,65 kr
6 portioner 17,32 kr per portion
En kopp värmande glögg är underbart till kalla vinterkvällar. När glöggen värms så får den inte koka, värm försiktigt.

1 dlRussin
0,5 tskKardemummakärnor
10 gNejlikor Hela, ca 6 st
1,5 stPomeransskal
1,5 dlVodka
1 mskIngefära Hackad
75 clRött vin
1 stKanel Hel
1,5 dlStrösocker
Instruktioner
1

I en burk med tättslutande lock lägger du kanel, nejlika, en bit torkad ingefära, kardemummakärnor, pomeransskal och russin.

2

Häll därefter på brännvin tills allt är helt täckt. Förslut burken och låt den stå i fyra dagar. Skaka burken då och då.

3

Sila av vätskan i en kastrull. Tillsätt sedan rödvin och ungefär hälften av sockret. Värm försiktigt på svag värme tills dess att sockret löst sig. Smaka av och tillsätt eventuellt mer socker.

4

Häll upp på flaska och förvara glöggen svalt.

Bild:

Kerstin Eriksson