Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1,5 kg | Potatis Fast | |
3 st | Gul lök | |
250 g | Ansjovisfiléer | |
75 g | Smör | |
5 dl | Vispgrädde | |
0,5 dl | Ströbröd | |
1 dl | Mellanmjölk |
Sätt ugnen på 165 grader. Skala och strimla potatisen i tunna stickor. Lägg inte potatisen i blöt - du behöver stärkelsen.
Smörj en gratängform och lägg i potatisen. Ugnsstek potatisen i 20 minuter.
Förbered löken under tiden: Skala och skiva den och stek mjuk i en kastrull med en klick smör på låg värme och lock.
Ta upp ansjovisfiléerna och hacka om du vill. Blanda spadet med vispgrädde och mjölk.
Ta ut den varma potatisen och blanda i lök och ansjovis. Häll över gräddblandningen och strö på ströbröd. Klicka på smör. Ugnsstek i 50-60 minuter i mitten av ugnen, lägg eventuellt över en bit aluminiumfolie i slutet om potatisen får för mycket färg.
2 Ansjovis Original 125g Grebbestads
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Vispgrädde 36% 5dl Arla Köket