Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
2 tsk | Sirap Agave | |
2 tsk | Rapsolja | |
100 g | Valnötter | |
0,25 st | Dill - färsk | |
500 g | Brysselkål | |
0,5 dl | Olivolja | |
1 msk | Vit balsamvinäger | |
0,5 krm | Svartpeppar | |
2 tsk | Senap Grovkornig | |
3 krm | Salt | |
0,5 st | Gräslök - färsk |
Brysselkålssallad: Koka upp saltat vatten i en kastrull. Koka Brysselkålen mjuk i ca 2 min.
Sila av vattnet och låt brysselkålen kallna.
Blanda olja, vit balsamvinäger, senap, finhackad dill, finhackad gräslök, salt och peppar i en skål.
Dela brysselkålen på mitten och blanda med senap- och örtdressingen i skålen.
Rosta valnötterna i olja i 1 min. Tillsätt agavesirap och blanda om.
Lägg upp brysselkålen i en vacker skål och toppa med de kanderade valnötterna.
Servera som ett tillbehör på julbordet.
Bild:
Nurlan Emir
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt