Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Veganmajonnäs | ||
2 dl | Rapsolja | |
2 msk | Kikärtor | |
1 krm | Salt | |
0,5 krm | Svartpeppar | |
1 tsk | Dijonsenap | |
1 tsk | Vitvinsvinäger | |
0,5 krm | Strösocker | |
Rödbetssallad | ||
370 g | Rödbetor Skivade | |
1 st | Äpple Granny Smith | |
1 krm | Salt | |
0,5 st | Rödlök | |
0,5 krm | Svartpeppar | |
2 tsk | Dijonsenap | |
2 dl | Havrefraiche |
Veganmajonnäs: Blanda 2 msk kikärtsspad, dijonsenap, vitvinsvinäger och socker i en hög bunke.
Tillsätt rapsolja sakta i en tunn stråle medan du mixar intensivt med en stavmixer eller elvisp tills du får en tjock krämig majonnäs.
Smaka av med salt och peppar och blanda om försiktigt.
Rödbetssallad: Tärna rödbetor och äpple. Skala och finhacka rödlök. Blanda i en skål med havrefraiche, dijonsenap, 1 dl veganmajonnäs, salt och peppar.
Lägg upp i en glasburk eller i en skål och servera på julbordet.
Bild:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Äpple Granny Smith EKO Klass1