Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Pajskal | ||
1 msk | Vatten | |
125 g | Smör | |
2 msk | Råsocker Strö | |
3 dl | Vetemjöl | |
1 st | Ägg | |
Fyllning | ||
3 dl | Lingon | |
0,5 dl | Sirap Ljus | |
0,5 tsk | Kanel | |
1 dl | Råsocker Strö | |
3 dl | Vispgrädde |
Sätt ugnen på 225 grader. Hacka samman smör, socker och vetemjöl till en grynig massa.
Tillsätt ägg och vatten. Arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut den i en pajform, cirka 24 centimeter i diameter med löstagbar kant.
Sätt ugnen på 225 grader. Grädda pajskalet i cirka 12 minuter tills det får lite färg.
Häll grädde, råsocker, sirap och kanel i en tjockbottnad kastrull och låt sjuda på svag värme cirka 15 minuter tills det tjocknar.
Vänd i lingonen men spar några till dekoration.
Fördela kolan i pajskalet och strö över resten av lingonen. Kyl cirka 30 minuter.
Servera med vispad grädde eller vaniljglass.
Bild:
Johnny Wohlin
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Vispgrädde 36% 5dl Arla Köket