Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Kristyr | ||
1 st | Ägg | |
220 g | Florsocker | |
Pepparkaksdeg | ||
120 g | Farinsocker | |
1 tsk | Bakpulver | |
1 msk | Ingefära Malen | |
50 g | Smör | |
80 g | Vispgrädde | |
10 g | Fiberhusk | |
130 g | Rismjöl | |
0,5 dl | Potatismjöl | |
2 tsk | Pofiber | |
0,5 tsk | Nejlikor Malda | |
0,5 msk | Kardemumma Mald | |
1 msk | Kanel Malen | |
30 g | Sirap Ljus |
Blanda grädde, smör, socker, sirap och kryddor väl. Tillsätt bakpulver, rismjöl och potatismjöl och rör till en jämn smet.
Blanda ner fiberhusk och pofiber ordentligt i degen. Låt degen vila i kylskåp över natten.
Värm ugnen till 200 grader. Kavla ut tunt på underlag mjölat med potatismjöl.
Tryck ut figurer och lägg på bakplåtspappersklädd plåt.
Vill du göra pepparkakshus är det lättast att kavla direkt på bakplåtspapperet då det är svårt att flytta stora bitar. Grädda kakorna 7–10 minuter.
Kristyr: Knäck ägget och separera gulan och vitan, bara äggvitan ska användas till detta recept.
Lägg alla ingredienser i en bunke och vispa med elvisp i ca 5 minuter.
Skrapa ner kristyren i en spritspåse och spritsa på pepparkakorna eller pepparkakshuset. Låt torka över natten.
Orkar du inte kavla: forma degen till en rulle och skär tunna skivor med en vass kniv så får du runda pepparkakor som sedan kan gräddas och dekoreras med kristyr.
1 Ägg Frigående EKO M/L 10-p 650g
1 Florsocker Fairtrade 500g Garant
1 Ingefära Malen 31g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Garant
1 Potatismjöl 500g Lyckeby Kockens
1 Kardemumma Malen 28g Santa Maria