Gå vidare till huvudinnehåll
Glutenfria pepparkakor
Mathem

Glutenfria pepparkakor

1 tEnkelt
351,60 kr
1 portion47,80 kr per portion
Detta recept ger pepparkakor som är krispiga och har mycket smak av julen. Kavla ut degen tunt och tryck ut figurer, eller varför inte bygga ett eget pepparkakshus? Fler recept: Pepparkakor, Glutenfria pepparkakor, Mjuk pepparkaka - glutenfri Blir ca 60 pepparkakor.

Kristyr
1 stÄgg
220 gFlorsocker
Pepparkaksdeg
120 gFarinsocker
1 tskBakpulver
1 mskIngefära Malen
50 gSmör
80 gVispgrädde
10 gFiberhusk
130 gRismjöl
0,5 dlPotatismjöl
2 tskPofiber
0,5 tskNejlikor Malda
0,5 mskKardemumma Mald
1 mskKanel Malen
30 gSirap Ljus
Instruktioner
1

• Blanda grädde, smör, socker, sirap och kryddor väl. • Tillsätt bakpulver, rismjöl och potatismjöl och rör till en jämn smet. • Blanda ner fiberhusk och pofiber ordentligt i degen. • Låt degen vila i kylskåp över natten. • Värm ugnen till 200 grader. • Kavla ut tunt på underlag mjölat med potatismjöl. • Tryck ut figurer och lägg på bakplåtspappersklädd plåt. • Vill du göra pepparkakshus är det lättast att kavla direkt på bakplåtspapperet då det är svårt att flytta stora bitar. • Grädda kakorna 7–10 minuter.

Kristyr • Knäck ägget och separera gulan och vitan, bara äggvitan ska användas till detta recept. • Lägg alla ingredienser i en bunke och vispa med elvisp i ca 5 minuter. • Skrapa ner kristyren i en spritspåse och spritsa på pepparkakorna eller pepparkakshuset. • Låt torka över natten.

Orkar du inte kavla: forma degen till en rulle och skär tunna skivor med en vass kniv så får du runda pepparkakor som sedan kan gräddas och dekoreras med kristyr.