Gå vidare till huvudinnehåll
Yakiniku på Oumph med snabbkimchi
Mari Bergman

Yakiniku på Oumph med snabbkimchi

30 minEnkelt
304,50 kr
4 portioner 39,48 kr per portion
En riktigt god vegetarisk yakiniku på Oumph! Det blir extra gott med snabbkimchin till.

Yakiniku på Oumph
1 mskRapsolja
0,5 stPurjolök
1 stÄpple Royal Gala
0,5 mskFärsk ingefära
1 krmSvartpeppar Malen
0,75 dlJapansk soja
3 mskHonung Flytande
1 mskSesamfrö
560 gVegetariska Strimlor/Strips
3 klyftaVitlök Vanlig
Kimchi
1 stLime
1 tskSalt
0,5 dlRapsolja
0,5 stChilipeppar Röd
2 mskHonung Flytande
1 mskFärsk ingefära
1 tskVitvinsvinäger
1 stSalladskål
Tillbehör
3 dlJasminris
Instruktioner
1

Yakiniku på Oumph: Tina Oumphen. Skölj och strimla purjolöken och skala och riv vitlök, ingefära och äpple på ett rivjärn. Blanda ihop i en skål med soja, honung och sesamfrön. Lägg i den tinade Oumphen i marinaden och låt stå 10 min.

2

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

3

Kimchi: Skölj och strimla salladskålen. Skölj och finhacka chili samt skala och riv ingefära. Blanda ihop i en stor skål och tillsätt honung, rapsolja, limesaft, vinäger och salt. Massera kålen med händerna ordentligt och låt stå till servering.

4

Yakiniku på Oumph: Hetta upp olja i en stekpanna och stek Yakinikublandningen på medelhög värme ca 4-5 min. Blanda om lite då och då sa att det inte bränns vid.

Servera Yakiniku tillsammans med kimchi och ris.

Näringsvärde: 663 kcal, 31 g protein, 8 g fett, 92 g, kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell