Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Yakiniku på Oumph | ||
1 msk | Rapsolja | |
0,5 st | Purjolök | |
1 st | Äpple Royal Gala | |
0,5 msk | Färsk ingefära | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,75 dl | Japansk soja | |
3 msk | Honung Flytande | |
1 msk | Sesamfrö | |
560 g | Vegetariska Strimlor/Strips | |
3 klyfta | Vitlök Vanlig | |
Kimchi | ||
1 st | Lime | |
1 tsk | Salt | |
0,5 dl | Rapsolja | |
0,5 st | Chilipeppar Röd | |
2 msk | Honung Flytande | |
1 msk | Färsk ingefära | |
1 tsk | Vitvinsvinäger | |
1 st | Salladskål | |
Tillbehör | ||
3 dl | Jasminris |
Yakiniku på Oumph: Tina Oumphen. Skölj och strimla purjolöken och skala och riv vitlök, ingefära och äpple på ett rivjärn. Blanda ihop i en skål med soja, honung och sesamfrön. Lägg i den tinade Oumphen i marinaden och låt stå 10 min.
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Kimchi: Skölj och strimla salladskålen. Skölj och finhacka chili samt skala och riv ingefära. Blanda ihop i en stor skål och tillsätt honung, rapsolja, limesaft, vinäger och salt. Massera kålen med händerna ordentligt och låt stå till servering.
Yakiniku på Oumph: Hetta upp olja i en stekpanna och stek Yakinikublandningen på medelhög värme ca 4-5 min. Blanda om lite då och då sa att det inte bränns vid.
Servera Yakiniku tillsammans med kimchi och ris.
Näringsvärde: 663 kcal, 31 g protein, 8 g fett, 92 g, kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Äpple Royal Gala 6-pack Klass1
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko