Gå vidare till huvudinnehåll
Kokostoppar med saffran & apelsin
Malin Andersson

Kokostoppar med saffran & apelsin

40 minEnkelt
221,30 kr
1 portion120,60 kr per portion
Ljuvliga kokostoppar som här fått god smak och fin färg från både saffran och apelsin. Saffranskokostopparna går utmärkt att frysa in. Receptet ger 15-20 kokostoppar.

0,5 stApelsin
200 gKokos
150 gMörk chokladkaka
2 stÄgg
50 gSmör
1 dlStrösocker
0,5 gSaffran
Instruktioner
1

Smält smöret och blanda ned saffran och ca 1 msk saft från apelsinen.

2

Rör ihop strösocker och ägg i en skål, tillsätt kokosen och smörblandningen. Blanda ihop ordentligt och låt sedan smeten svälla i ca 20 minuter. Värm under tiden ugnen till 175 grader.

3

Forma ca 15 st kokostoppar med händerna, eller spritsa ut på en plåt med bakplåtspapper.

4

Grädda i ca 15 minuter tills kokostopparna har fin färg. OBS! Om du gör större eller mindre kokostoppar kan tiden i ugnen behöva justeras något.

5

Ta ut kokostopparna ur ugnen och låt svalna. Smält chokladen över vattenbad eller i micro och doppa sedan botten (eller toppen) i den smälta chokladen. Ställ in i kylen så att chokladen stelnar.

Bild:

Kerstin Eriksson