Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
0,5 st | Apelsin | |
200 g | Kokos | |
150 g | Mörk chokladkaka | |
2 st | Ägg | |
50 g | Smör | |
1 dl | Strösocker | |
0,5 g | Saffran |
Smält smöret och blanda ned saffran och ca 1 msk saft från apelsinen.
Rör ihop strösocker och ägg i en skål, tillsätt kokosen och smörblandningen. Blanda ihop ordentligt och låt sedan smeten svälla i ca 20 minuter. Värm under tiden ugnen till 175 grader.
Forma ca 15 st kokostoppar med händerna, eller spritsa ut på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda i ca 15 minuter tills kokostopparna har fin färg. OBS! Om du gör större eller mindre kokostoppar kan tiden i ugnen behöva justeras något.
Ta ut kokostopparna ur ugnen och låt svalna. Smält chokladen över vattenbad eller i micro och doppa sedan botten (eller toppen) i den smälta chokladen. Ställ in i kylen så att chokladen stelnar.
Bild:
Kerstin Eriksson
1 Apelsin i Nät "Navelinas" klass1
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla