Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tabbouleh | ||
1 st | Röd Paprika | |
3 st | Stjälkselleri | |
0,5 st | Citron | |
1 st | Mynta - färsk | |
250 g | Couscous | |
Marinad | ||
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
2 msk | Japansk soja | |
2 msk | Olivolja | |
Dipp | ||
0,5 tsk | Salt | |
200 g | Yoghurt för Matlagning | |
1 dl | Sweet Chili | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
600 g | Fläskytterfile Färsk |
Marinad: Blanda samman soja, olja, pressad vitlök och svartpeppar. Skiva fläskfilén i 2 cm tjocka skivor och blanda tillsammans med marinaden i en bunke.
Tabbolueh: Tillred couscousen enligt anvisning på paketet och spola den sedan kall.
Skölj paprikan och sellerin. Skär dem i små bitar och blanda med couscousen. Finhacka myntan och blanda ner i couscoussalladen. Pressa över citronsaften och tillsätt olivolja. Salta och peppra efter smak.
Stek fläskfilébitarna i en varm panna i lite olja på varje sida tills de är genomstekta och har fått en fin stekyta.
Dipp: Blanda yoghurten med sweetchilisås. Smaka av med salt och peppar.
Näringsvärde: 568 KCAL 52g Protein 16g Fett 50g Kolhydrater
Bild:
Linnea Swärd
1 Couscous Fullkorn EKO 500g Garant
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Fläskytterfilé Smak av Gotland