Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 tsk | Mejram | |
5 dl | Vispgrädde | |
200 g | Syltlök | |
2 st | Röd Paprika | |
1,5 msk | Vetemjöl | |
4 dl | Fullkornsris | |
1,5 tsk | Salt | |
200 g | Cornichons | |
1 klyfta | Vitlök | |
500 g | Fläskfile Färsk | |
1 krm | Svartpeppar | |
1 dl | Svarta oliver utan kärnor | |
1 msk | Smör | |
150 g | Kabanoss |
Putsa fläskfilén och skär den i tjocka skivor som bultas lätt. Skär korven i bitar.
Koka den mängd ris du önskar enligt förpackningen.
Strimla paprikan. Sila av syltlök, gurka och oliver. Klyv de urkärnade oliverna.
Fräs snabbt korven i en stekgryta och ta upp den. Bryn därefter fläskfilén. Peppra, salta och krydda med mejram.
Pressa ner vitlök och strö över mjölet.
Lägg tillbaka korven och blanda ner paprikan, syltlöken, gurkan, oliverna och grädden. Koka grytan 5 min. Smaka av, späd eventuellt med lite gurkspad.
Bild:
Nurlan Emir
1 Vispgrädde 36% 5dl Arla Köket
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla