One pot pasta med chorizo
Mari Bergman

One pot pasta med chorizo

30 minEnkelt
241,70 kr
4 portioner37,49 kr per portion
Lättlagad och smakrik pastarätt där pastan får koka i chorizosåsen, vilket ger minimalt med disk i köket. Perfekt matlagning för en vardag!

2 stFänkål Färsk
2 dlMatlagningsvin Vitt
1 stCitron - Eko
300 gChorizo
2 mskKycklingfond
400 gSpaghetti
85 gParmesanost
3 mskOlivolja
2 klyftaVitlök Vanlig
5 dlVatten
1 krmSalt Fint
1 krmSvartpeppar Malen
250 gKörsbärstomater
Instruktioner
1

Chorizopasta: Skär korven i tunna halvmåneformade skivor. Skala och riv vitlök, skölj och skiva fänkål.

2

Hetta upp olja i en stor gryta eller djup, vid kastrull. Fräs korven gyllene, tillsätt vitlök och fänkål och fräs i ytterligare några minuter. Tillsätt vin och låt vinet reducera ner till hälften. Tillsätt kycklingfond, citronsaft, vatten, hela cocktailtomater samt salt och peppar efter smak. Lägg på ett lock och låt grytan puttra i 10 min.

3

Tillsätt pastan i grytan och låt pastan koka i grytan så många minuter som förpackningen visar. Rör om då och då. Tillsätt ev. mer vatten mot slutet av koktiden om det behövs. Smaka av med salt och peppar och toppa chorizopastan med parmesanost. Ät och njut!

Näringsvärde: 858 kcal, 39 g protein, 35 g fett, 91 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir