Kalljästa frallor
Malin Andersson

Kalljästa frallor

1 tEnkelt
91,85 kr
1 portion15,16 kr per portion
Låt degen jäsa under natten och överraska familjen med nybakta frukostfrallor! Vill du hellre ha ljusare frallor går det lika bra att enbart använda vanligt vetemjöl.

2 tskJäst Original Torr
1 tskSalt Fint
4 dlVatten
2 mskHonung Flytande
6 dlVetemjöl
3 dlGrahamsmjöl
Instruktioner
1

Rör ihop torrjästen med vete- och grahamsmjöl i en bunke.

2

Tillsätt salt, vatten och honung och blanda ihop alla ingredienser till en lös deg. Sätt plastfolie över bunken och ställ sedan in i kylen över natten.

3

Ta fram degen och låt den jäsa i rumstemperatur ca 1 timme.

4

Stjälp upp degen på mjölat bakbord och använd en degskrapa i metall för att först dela degen på mitten och sedan varje del i 8-10 bitar, beroende på hur stora frallor du vill ha.

5

Placera frallorna på plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ytterligare 40 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.

6

Grädda frallorna ca 12-15 minuter tills ytan fått fin färg.

Bild:

Kerstin Eriksson