Bakad torskrygg med örtströssel och pepparrot
Mari Bergman

Bakad torskrygg med örtströssel och pepparrot

30 minEnkelt
257,75 kr
2 portioner77,50 kr per portion
En lättlagad rätt med klassiska smaker. Fräscht och gott både till vardag och helg! Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med max 500 kcal. Se alla våra recept med max 500 kcal här

Tillbehör
2 krmFlingsalt
250 gGröna Ärtor Frysta
1 mskMat & Bak Smör
2 krmSalt Fint
300 gPotatis
Örtströssel
1 stPersilja - färsk
1 stCitron
1 mskPepparrot Färsk
2 krmFlingsalt
1 stDill - färsk
Torskrygg
1 mskMat & Bak Smör
1 krmSalt Fint
1 krmSvartpeppar Malen
300 gTorskrygg Fryst
Instruktioner
1

Tillbehör: Skala potatisen och koka mjuk i saltat vatten.

2

Torskrygg: Krydda torskryggen med salt och peppar efter smak.

3

Hetta upp en stekpanna med smör och stek torsken ca 3 min/sida.

4

Örtströssel: Skala och riv pepparrot. Finhacka dill och persilja. Riv skalet av citronen. Blanda samman i en skål och tillsätt flingsalt.

5

Torskrygg: Pressa lite citronsaft över fisken i pannan.

6

Tillbehör: Tillsätt ärtorna till den kokande potatisen och låt de bli varma. Sila av vattnet och tillsätt smör och flingsalt.

7

Lägg upp torskryggen på tallrikar och strö över örtströsslet. Servera med potatis och gröna ärtor.

Näringsvärde: 434 kcal, 36 g protein, 13 g fett, 39 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir