Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Lax | ||
500 g | Laxfilé | |
2 krm | Svartpeppar | |
1 msk | Japansk soja | |
1 st | Lime | |
65 g | Färsk bladspenat | |
1,5 msk | Röd Currypasta | |
400 ml | Kokosmjölk | |
4 krm | Salt Fint | |
1 msk | Rapsolja | |
4 krm | Chiliflakes | |
Topping | ||
0,5 st | Koriander - färsk | |
50 g | Cashewnötter Naturella | |
Tillbehör | ||
2 dl | Basmatiris |
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Lax: Krydda laxfiléerna med salt, peppar och chiliflakes.
Hetta upp en stekpanna med olja och bryn laxen krispig på båda sidor. Lyft ur laxbitarna och lägg på en tallrik.
Fräs röd currypasta i pannan och tillsätt kokosmjölk och soja. Låt såsen sjuda i ca 5 min.
Topping: Rosta cashewnötterna i en torr panna.
Tillsätt limesaft i kokosmjölkssåsen och smaka av med salt. Tillsätt spenaten och lägg ner laxbitarna i såsen. Låt laxen sjuda i såsen i 2 min.
Strö över grovhackade cashewnötter och korianderblad på laxen och servera tillsammans med ris.
Bild:
Lina Eriksson
1 Babyspenat Färdigsköljd Klass1 65g
2 Kokosmjölk 250ml Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Chili Flakes EKO 28g Kockens
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko