Allt på en plåt – ugnsrostad potatis med linser och fetaost
Mari Bergman

Allt på en plåt – ugnsrostad potatis med linser och fetaost

50 minEnkelt
269,50 kr
4 portioner42,28 kr per portion
Lättlagad vegetarisk rätt där maten till stor del sköter sig själv i ugnen. De ugnsrostade grönsakerna toppas med linser och fetaost och serveras med en kall persiljesås.

Topping
150 gFetaost
65 gMachesallat
1 stGurka
0,5 stPersilja - färsk
380 gGröna Linser Förkokta
Sås
1,5 dlCreme Fraiche Naturell
0,5 stPersilja - färsk
1 mskOlivolja
1 krmSalt Fint
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 tskHonung Flytande
På plåt
200 gMorötter
2 klyftaVitlök Vanlig
700 gDelikatesspotatis
3 mskOlivolja
2 stFänkål Färsk
1 stCitron
0,5 tskSalt Fint
2 krmSvartpeppar Malen
1 stBakplåtspapper
1 stRödlök
Instruktioner
1

Värm ugnen till 200 grader.

2

På plåt: Skala morötter, lök och vitlök. Skölj potatis. Skär potatis, morötter och lök i klyftor. Skiva fänkålen och grovhacka vitlöken. Blanda samman alla grönsaker med olja, salt och peppar på en plåt med bakplåtspapper. Halvera citronen och lägg citronhalvorna på plåten med snittytan upp. Rosta i ugnen i ca 35 min.

3

Topping: Sila av linserna och spola i kallt vatten. Dela gurkan på längden och gröp ur det vattniga med en sked. Skär gurkan i halvmånar. Grovhacka persiljan.

4

Sås: Blanda creme fraiche med finhackad persilja, honung och olja. Smaka av såsen med salt och peppar.

5

På plåt: Ta ut de rostade grönsakerna och strö över linser och smula över fetaost. Sätt in i ugnen i ytterligare 5 min så att osten smälter en aning.

6

Ta ut plåten och toppa de rostade grönsakerna med machesallad, gurka och persilja vid servering. Servera såsen vid sidan av.

Näringsvärde: 629 kcal, 17 g protein, 37 g fett, 52 g kolhydrater.

Bild:

Nurlan Emir