Daimmarängtårta
Najla Gergi

Daimmarängtårta

2 tEnkelt
139,70 kr
1 portion90,15 kr per portion
Supergod daimtårta till barnkalas, fester, skolavslutningar eller som vanligt gofika! Tips! Köp färdiga marängbottnar till marängtårta för att spara lite tid.

Fyllning
2 tskVaniljsocker
112 gDaim
5 dlVispgrädde
Marängbottnar
4 stÄgg
0,5 tskCitronjuice - råpressad
2 dlStrösocker
100 gMörk chokladkaka
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 100 grader (varmluft). Separera äggvitorna från gulan, spara gulorna till exempelvis en omelett!

2

Vispa äggvitorna till ett vitt skum.

3

Tillsätt citronsaften och strösockret och fortsätt vispa till ett hårt, fast skum.

4

Bred ut marängsmeten till två rundlar på en ugnsplåt med bakplåtspapper, ca 20 cm i diameter.

5

Grädda bottnarna i nedre delen av ugnen i ca 1 timme och 50 min.

6

Låt dem kallna på plåten. Smält chokladen försiktigt.

7

Pensla bottnarna med smält choklad och låt stelna.

Fyllning:

1

Hacka daim-chokladen i mindre bitar.

2

Vispa upp grädden tillsammans med vaniljsockret tills den blir fluffig.

3

Blanda ner en tredjedel av den hackade daim-chokladen i grädden. Spara resten till garneringen.

4

Lägg en av marängbottnarna på en tallrik. Bred ut hälften av daimgrädden på den. Lägg sedan på den andra bottnen och bred ut den resterande delen av grädden.

5

Strö över resten av den hackade daim-chokladen överst på tårtan.

Bild:

Nurlan Emir